26 Ağustos 2012 Pazar

Khodorkovsky (2011)

Rusya’nın en zengin adamı nasıl oldu da Rusya’nın en ünlü mahkûmu haline geliverdi? Bu belgesel, Mikhail Khodorkovsky’nin kusursuz bir sosyalistten kusursuz bir kapitaliste, sonra da Sibirya’da bir hapishanede kusursuz bir kurbana dönüşmesinin hikâyesini anlatıyor. 

Devlerin savaşı, Rusya’nın bu en zengin adamı Başkan Putin’e meydan okuyunca başlamıştı. Putin onu uyarsa da, hapse atılacağını bile bile New York’tan Rusya’ya dönmüştü Khodorkovsky. 

Milyarlarca doları olmasına rağmen neden sürgünde kalmamıştı? Sekiz yıl sonra dönmesinin sebebi neydi? Film sadece bu ilginç adamın kişisel hikâyesini değil, Rusya’nın siyasi manzarasını, yeni parayı, gücü ve arzuyu da ele alıyor.










Somebody's Hero (2011)

Bir muhasebe firmasında çalışan Dennis, huysuz ve kaba patronu tarafından, hesabını tutması için Katie Wells’e yönlendirilir.
Eşini yeni kaybeden Katie, yüklü bir mirasın sahip olsa da mutlu değildir. Küçük Jack ise ölen babasının boşluğunu, herkesin sevdiği süper kahraman “Man Amerika” ile doldurmaya çalışır. Bu durumu gören Dennis, küçük bir çocuğun mutluluğu için New York’ta sıradan bir hayat sürdürürken tesadüfen şöhrete kavuşur. 

25 Ağustos 2012 Cumartesi

The Chicago Code S01E04 Türkçe Altyazı


S01E4 - Cabrini-Green

Jarek ve Caleb, Chicago boyunca bir bombacıyı kovalamaktadır. Bu sırada Alderman Gibbons'da kontrolü ele almaya karar verir.


21 Ağustos 2012 Salı

Circle of Eight (2009)


Los Angeles'da The Dante isimli bir binanın sekizinci katına taşınan bir kadının yaşadıkları...
Jessica, Los Angeles'da bir binanın sekizinci katına taşınır. Başlangıçta komşuları ona çok canayakın ve sevimli insanlar gibi gözükür. Fakat binada bazı ölümler ortaya çıkınca, komşusuyla beraber bu ölümlerin sırrını araştırmaya başlar.



19 Ağustos 2012 Pazar

The Chicago Code S01E03 Türkçe Altyazı


S01E3 - Gillis, Chase and Babyface

Jarek ve Caleb bir banka soyguncusunu araştırmaktadır. Teresa ise, Gıbbons'la çok önemli bir toplantı yapmaktadır.


18 Ağustos 2012 Cumartesi

The Gundown (2011)


İntikam ve adalet arayışı içindeki Cole Brandt  kendini Dead River gibi kanunsuzların cirit attığı bir kasabada bulur. 

Masum halkın özgürlüğünü, The Majestic Saloon'u ve güzel bir kadını korumak için son kez kanlı bir hesaplaşmaya giren Cole Brandt'in hikayesini anlatan bir western....

Cnbc-e Yeni Sezon Dizileri Yayın Saatleri

Cnbc-e yeni sezon dizilerinin bazıları için yayın takvimi belli oldu. Cnbc-e internet sitesinde bazı yeni sezon dizilerinin 10 Eylül 2012 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlanacağı duyuruldu. Buna göre yeni sezonda yayınlanacak bazı dizilerin yayın saatleri ve günleri şöyle:



16 Ağustos 2012 Perşembe

17 Filles - 17 Girls (2011)


Hikâyesini 2008'de Massachusetts'de yaşanan bir olaydan alan film, söylenenlere göre, bedenlerini kullanma hakkına sahip çıkmak amacıyla hamile kalmaya karar veren bir grup kızın yaşadıklarını anlatıyor. 

Her birinin, popüler olmak, bir gruba ait olmanın verdiği güvenceyi tatmak, ergenlik bunalımında baş kaldırmak gibi değişik nedenleri var. Verdikleri karar aslında feminist bir tavrı da barındırıyor. 

Hayalleri, yetişkinlerin dünyasına karşı durabilmek ve sürekli yanlarında bulunacak ve onları sevebilecek çocuklarını, tüm arkadaşlarıyla birlikte yaşadıkları ortak bir evde yetiştirmek. Kızların ailelerinin ve öğretmenlerinin tepkisi olaylara trajikomik bir parodi havası katıyor.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

The Chicago Code S01E02 Türkçe Altyazı


S01E2 - Hog Butcher

Teresa ve Jarek, bir polis katilini adalete teslim etmek için yemin ederken, Vonda ve Isaac organize suçla mücadele ekibine katılır.


14 Ağustos 2012 Salı

Norman (2010)


Annesini trafik kazasında kaybetmiş, babası mide kanseri olan lise öğrencisi Norman'ın acı tatlı hikayesi...

Babasının ilerleyen hastalığıyla baş etmeye çalışan Norman bir yandan da varoluşsal problemlerle karşı karşıyadır. Sonunda Emily ondan hoşlanmaktadır ve okul töreninde ondan bir konuşma yapması istenir. Farklı bir gençlik filmi...

6 Ağustos 2012 Pazartesi

The Chicago Code S01E01 Türkçe Altyazı

Flashdance dizisinin unutulmaz yıldızı Jennifer Beals ve son olarak büyük ses getirecek The Great Gatsby filminde Leonardo DiCaprio ile oynayan Jason Clarke, Foxcrime dizisi The Chicago Code’da bir araya geliyor. Chicago’nun en zorlu ve sert polislerinin hayatları gözler önünde. Her bölümde izleyiciler devriye arabasının içinde heyecan ve aksiyon dolu bir yolculuğa çıkıyor, Chicago sokaklarındaki koşuşturmaya ve suçlularla oynanan kedi-fare oyunlarına tanık oluyorlar.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Cnbc-e Yeni Sezon Dizileri 2012-2013

Yeni sezon takvimi tam olarak açıklanmasa da yeni sezonda Cnbc-e ekranlarında seyredebileceğimiz yeni diziler belli oldu. Cnbc-e dergi ağustos sayısında yeni sezon dizilerine yer verildi. Ayrıca Cnbc-e resmi web sitesi ile twitter hesabında da dizilerle ilgili bilgiler yer aldı. 

2 Ağustos 2012 Perşembe

Toomelah (2011)


Aborjin yaşamının karanlık yüzünü anlatan etkileyici bir yapım.
Daniel okulu bırakır ve büyüklerinin yolundan gitmeye başlar. Şiddete yönelir, çetelere karışır ve karanlık ortamlara alışmaya başlar. Kendisine yanlış insanları örnek alır, tıpkı çevresindeki çoğu erkek çocuk gibi.

Daniel'in teyzesi ise yıllar önce çocukken ayrıldığı bölgeye geri döner. Öte yandan Linden'in rakiplerinden olan Bruce hapisten yeni çıkmıştır ve Linden'in müşterilerini çalmaktadır. Küçük Daniel ise tüm bu olayların ortasında kalır.

Taken From Me: The Tiffany Rubin Story (2011)


İnsani olaylardan gücünü alan etkileyici bir aile filmi...

Bir kadın, oğlu ve eski kocası arasında gelişen, ömür boyu yaşanan önemli olayları ele alan ders niteliğinde bir yapım...

1 Ağustos 2012 Çarşamba

8 Fois Debout - Eight Times Up (2009)


İşsizlik üzerine etkileyici bir drama...

İş arayan iki arkadaş, hızlı bir şekilde iş bulmak için bir strateji geliştirirler. Bütün dünyayı derinden etkileyen ekonomik kriz ve yarattığı işsiz kitleler üzerine...

La Mission (2009)


San Francisco'da büyüyen Che River hayatta kalabilmek için büyük bir mücadele vermiştir.

Che River sert bir adamdır ve sert bir dünyada nasıl hayatta kalınacağını iyi bilir. Alkolden kurtulan, parasını namusuyla kazanan ve en büyük hobisi olan arabalar konusunda yaratıcılığını sergileyen adam, bir gün oğlunun eşcinsel olduğunu öğrenir.

My Family's Secret (2010)


İntihara teşebbüs eden kocasının karanlık geçmişiyle yüzleşen bir kadının gerilimli öyküsü....

Jason intihara teşebbüs ettiği zaman karısı Lara'ya şifreli bir mesaj bırakır. Bu notta yıllar önce kaybettiği kızkardeşinin ölümünün kaza olmadığını hatta kendisinin de bu ölümde bir payı olduğu yazmaktadır. Lara, kocasının karanlık geçmişine ait sırları bulmak için harekete geçer.

Cigan (2011)


Slovakya'nın Oscar adayı, büyülü gerçekçilik ve mizah etkileri taşıyan dokunaklı, insancıl bir dram...

Shakespeare'in Hamlet'inden esinlenen film, babası öldükten sonra yaşadığı Roman mahallesinden çıkıp kardeşlerinin yaşamını düzeltmeye çalışan Adam'ın hikâyesini anlatıyor. 

Jesus Henry Christ (2012)

Henry James Herman feminist annesi tarafından yetiştirilen 10 yaşında bir çocuktur, post-it mesajlarını takip ederek biyolojik babasını bulmaya karar verir.

Chicago Overcoat (2009)


Chicago Overcoat - Son Bir Vurgun (2009) Türkçe altyazısı yayınlanmıştır. Ülkemizde gösterime girmemiş film yaşlanmış, formdan düşmüş bir tetikçinin trajik hikayesini anlatıyor.

Zamanında bir efsane olarak kabul edilen tetikçi Lou Marazano, bugün artık kendi köşesine çekilmiştir. Karşısına çıkan yeni bir iş fırsatını daha iyi bir gelecek için kabul eder ama peşine takılan bir polis, bütün planlarını alt üst edecektir.